IWMS360° toimittaa Senaatti-kiinteistöille ratkaisun, jolla uudistetaan tapa johtaa rakennushankkeita.

Senaatti-kiinteistöt on valinnut julkisen hankinnan kilpailutuksen perusteella IWMS360°-ryhmittymän toimittamaan Senaatti-kiinteistöille ratkaisun, jolla uudistetaan tapa johtaa rakennushankkeita. Toimitettava ratkaisu perustuu Gravicon Oy:n Modelspace ja Scudo Solutions Oy:n Scudo Pro -valmistuotteisiin ja niiden integraatioon. Järjestelmätoimitus sisältää uuden järjestelmän käyttöönottoprojektin sekä ylläpito- ja tukipalvelut. Hankinnan arvonlisäveroton vertailuhinta sopimuskauden ajalta on noin miljoona euroa. Toimitus tapahtuu vuoden 2018 aikana.

Uudella järjestelmällä johdetaan Senaatin rakentamishankkeita. Järjestelmä kattaa Senaatin investointisuunnittelun, hankkeiden kustannusseurannan sekä raportoinnin ja on tehtäväluetteloihin perustuvan hankejohtamisen toiminnanohjausjärjestelmä Senaatin hankevastuuhenkilöille. ”Uuden digitaalisen alustan avulla toteutamme Senaatin rakennuttajapäälliköiden vahvaan hankejohtamiseen perustuvaa rakennuttamisstrategiaamme”, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttamisjohtaja Jonni Laitto.
 
Senaatilla on jo aiemmin käytössä IWMS360°-kokonaisuudesta kiinteistöjen ylläpidon ja tilajohtamisen (Granlund Oy ja Rapal Oy) toiminnallisuudet. Senaatti tavoittelee järjestelmäkokonaisuudella merkittävää toiminnan tehostumista, jolla alennetaan Senaatin asiakkaiden tilakustannuksia. Graviconin toimitusjohtaja Pauli Jantunen toteaakin, "Senaatti on meille merkittävä asiakas. Nyt tehty valinta osoittaa hienosti, miten sopiva hankkeidenjohtamisen ratkaisumme on suomalaiseen toimintaympäristöön.”.
  
Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani ja toimitila-asiantuntija. Senaatti huolehtii valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Senaatti-kiinteistöjen vastuulla on noin 9300 kiinteistöä, 6.2 milj. neliötä, 4.4mrd € kiinteistöomaisuus ja 599 milj.€ liikevaihto. Senaatti-kiinteistöt on kaikkilla mittareilla Suomen merkittävimpiä kiinteistönomistajia ja rakennuttajia.
 
Scudo Solutions Oy on projektien kustannushallintaratkaisuihin ja konsultointiin erikoistunut asiantuntijayritys. Yrityksen avainhenkilöstöllä on yhteinen pitkä kokemus projektinhallintajärjestelmien toimittamisesta ja konsultoinnista investointihankkeisiin useilla eri toimialoilla. Yrityksen päätuote on Scudo Pro –järjestelmä, joka tuotiin markkinoille loppuvuodesta 2013.
 
Gravicon Oy on tietomallinnuksen (BIM) asiantuntija, joka tarjoaa ohjelmistopalveluita, koulutusta, sekä rakennusprojektien tietomalli- ja prosessin kehityspalveluita. Gravicon on toiminut konsulttina sadoissa vaativissa rakennushankkeissa. Tämän kokemuksen pohjalta on vuodesta 2010 toteutettu Modelspace-ohjelmistoa tehostamaan hankkeiden johtamista ja tiedon hallintaa.

Asiasta lisätietoja antavat

Pauli Jantunen, pauli.jantunen (a) gravicon.fi / 050-383 3789

Antti Tavaila, antti.tavaila (a) scudo.fi / 040-550 8867