Granlund Manager tarjoaa lukuisia integraatioita toisiin ohjelmistoihin, joista yksi on Modelspace. Integraation avulla johdat tehokkaammin korjaus- ja rakennushankkeitasi säästäen aikaa ja hermoja. Sieltä on helppo löytää kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot ja johtaa tehtävätasolla töiden etenemistä.

Monissa isoissa organisaatioissa on ilmeinen ongelma: rakennuttamisorganisaatio ja kiinteistöhuolto-organisaatiot ovat kaksi aivan eri tiimiä. Monessa tilanteessa tästä tiimijaosta on hyötyä, mutta korjaushankkeiden kohdalla tiimijaon mukanaan tuoma ero johtaa helposti kommunikaatio-ongelmiin. Yksi työkalu ongelman ratkomiseksi on linkittää eri ihmisten käyttämät ohjelmistot yhteen. Näin molemmissa tiimeissä nähdään samat tiedot reaaliaikaisesti ja rakennuksia voidaan tarkastella kokonaisuutena elinkaarensa ajalta.  

Tuo tiimisi yhteen – Granlund Managerin ja Modelspacen yhteinen tiedonhallinta

”Tärkein etu integraatiosta on inhimillisten virheiden vähentäminen,” tiivistää Topi Korpela Granlundilta. Rakennuttamisorganisaatioita helpottaa tiettyjen tietojen, esimerkiksi hankkeiden ajantasaisten aikataulujen, siirtyminen suoraan Granlund Manageriin ilman erillistä raportointia. Muutokset kiinteistöjen käytössä vaikuttavat ylläpitoon ja myöhemmin tarpeeseen peruskorjata tai remontoida kohdetta. Kokoamalla tiedot erilaisista kunnossapitotarpeista Granlund Manageriin, niistä voidaan koota kokonaisia projekteja, joita johdetaan tehokkaasti Modelspacella.

Kiinteistönhuolto-organisaatio kaipaa rakennuttamisosastolla hankkeiden toteumatietojen lisäksi korjaustoimenpiteiden ajantasaisia aikatauluja. Modelspacen hankeaikatauluista päivittyvät tiedot Granlund Manageriin, jolloin nähdään, milloin kohteisiin tarvitaan huoltoa. Näin voidaan tarkemmin suunnitella tulevat huoltotoimenpiteet.

Käytännössä yhteinen tiedonhallinta tarkoittaa, että:

· Kohteiden PTS-hankkeiden tiedot kerätään Granlund Manageriin. Granlund Managerissa myös ajastetaan useamman kiinteistön vaiheittaisia parannuksia.

· Kun kohde päätetään peruskorjata, Granlund Managerista perustetaan uusi hanke Modelspaceen. Ylläpidon ja kiinteistön toteumatiedot siirtyvät Modelspaceen.

· Modelspacessa johdetaan parannushanketta – se ajastetaan vaihe- ja tehtävätasolle saakka. Modelspacessa seurataan useamman samanaikaisen hankkeen reaaliaikaista etenemistä. Aikataulumuutosten tiedot siirtyvät suoraan Granlund Manageriin.

· Kun parannus valmistuu, hanke suljetaan Modelspacessa ja hankkeen toteumatiedot siirtyvät Granlund Managerin PTS-osioon.

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatioon voidaan kytkeä myös lukuisia muita ohjelmistoja, kuten kustannustenhallintaohjelmistoja tai talotekniikan ohjelmistoja. Laajemmilla kytkennöillä tiedonsiirto organisaation sisällä on entistä tehokkaampaa ja vähentää informaatiokatkoksista johtuvia sekaannuksia ja manuaalista työtä.

Tulevaisuus kiinteistöalalla ja miten integraatiolla vastaat niihin

Tulevaisuudessa Suomessa panostetaan enemmän korjausrakentamiseen, sillä rakennusalan päästöt ovat merkittävät. Suomen kokonaispäästöistä 30 % tulee rakennuksista ja tulevien energiaremonttien myötä lukua tullaan tulevaisuudessa pienentämään. Tämän vuoksi on tärkeää kiinteistönomistajille ymmärtää, mikä on heidän rakennustensa kokonaistilanne ylläpidon osalta ja miten näiden tietojen pohjalta tehdään päteviä päätöksiä korjaus- ja uudisrakentamisessa.

Toinen suuri syy panostaa ohjelmistojen integrointiin ja kiinteistöjen digitalisointiin on nykyinen into big datasta ja tekoälyistä. Nämä teknologiat lupaavat mullistaa kiinteistöjen ylläpidon, mutta molemmat vaativat virheetöntä dataa toimiakseen kunnolla. Siksi kiinteistönomistajien ja ylläpito-organisaatioiden kannattaa panostaa tiedon virheettömyyteen ja liikkuvuuteen jo tänään. Siten on mahdollista kerryttää relevanttia dataa useammalta vuodelta, jonka pohjalta voidaan rakentaa toimiva tekoäly ja big data -sovellutuksia kiinteistön ylläpidon optimointiin ja hankkeiden nopeampaan läpivientiin.

Mikä on Modelspace

Modelspacella projektipäälliköt saavat selkeän kokonaiskuvan kaikista hallitsemistaan hankkeista: menneistä, nykyisistä ja suunnitelluista. Hankkeiden tietoja ja riskejä voi verrata keskenään ja näin kehittää toimintatapoja. Ohjelmistolla johdetaan hankeosapuolien tekemisiä tehtävälistoilla ja luodaan raportteja, jotta projektipäälliköiden aikaa ei kulu niin paljon sähköpostien lähettelyyn ja tietojen hakemiseen raportteja varten.

Modelspacella on tuhansia aktiivisia käyttäjiä ja siihen luottavat mm. S-ryhmän, Senaatti-kiinteistöjen ja useiden kaupunkien projektipäälliköt.

Mikä on Granlund Manager

Granlund Manager on kiinteistöjen elinkaaren hallintaohjelmisto. Se auttaa kiinteistönomistajia ja -ylläpitäjiä optimoimaan kiinteistöjen toimintaa ja vähentämään käyttökustannuksia. Ohjelmisto tarjoaa työkaluja muun muassa kiinteistöjen ylläpidon, energiatehokkuuden seurannan, kunnossapidon suunnittelun ja taloushallinnon tueksi. Myös se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden erilaisten raporttien luomiseen ja tietojen visualisointiin.

Manageria käyttävät mm. Senaatti-kiinteistöt, OP-ryhmä, S-ryhmä ja Citycon.